[Home] 

 

READY MADE
BUTTON BADGE
FLYERS
POSTERS
BILL BOOK
STICKER
CETAKAN FOTO
Cetak T shirt
EMBROIDERY
PLASTIC ID CARD
BUSINESS CARD
BOOKLET
BUKU MENU
NOTE PAD
GREETING CARD
LARGE FORMAT
PLAN PLOTTING
OFFLINE STORE

 

setakat ini kami terima

pembayaran melalui

562405621173

Tay Resources Sdn Bhd

 

Alamat:

Tay Resources Sdn Bhd

 

formerly known as

Tay Art & Trading

No 10 Jln 59/10

Tmn Koperasi Polis Fasa 2

68100 Kuala Lumpur

taytrading@yahoo.com

 

GPS:

3.2202979, 101.6917037   

(313'13.0728",

10141'30.1344")

 

MAP / PETA

 

google street view

 

Tel: 03-6177 7791

H/P: 012-405  7791

whatsapp:012-405 7791

 

aduan

013-3473840

 

Waktu Operasi

(offline)

Sabtu - Khamis

9.45 pagi - 10.00 malam

Jumaat

4.00 ptg - 10.00 malam

 

(Online)

Isnin - Jumaat

9.00 pagi - 5 ptg

 

ASSOCIATES

- stickerland -

-hubab.my-

 

Ringkasan Cara

Pembelian

 

  - Email request

  - Tunggu reply

  - Payment

  - Delivery

  - maklumbalas/ refund

 

  [Polisi/kaedah] [Galeri/Contoh] [soalan lazim!] [Lokasi]

 

 

LIKE US ON FACEBOOK FOR MORE PRODUCT SAMPLE PICTURE

 

  

Button badge merupakan sejenis produk universal yang di gunakankan sebagai bahan alat bantu pemasaran dan kempen serta cenderahati. Namun asal-usul button badge adalah sebagai cenderahati khas atau collectibles.

Peredaran zaman telah merevolusikan penggunaan button badge sebagai alat marketing dan kempen yang murah tapi amat berkesan.

BUTTON BADGE YANG KAMI HASILKAN

Selain klasik button badge  yang mempunyai efek glossy , kami telah mencuba lapisan matte sebagai ganti glossy dan hasilnya sungguh mengejutkan. Kebanyakan design lebih timbul dah solid dengan efek matte tersebut. Kami menggunakan digital laser with lamination untuk button kami, jadi kualitinya amat premium tanpa risiko "buble trap" atau perangkap udara dan wap air sebagaimana terjadi jika mengunakan lapisan mylar

Classic : permukaan glossy yang biasa orang buat tu

Matte : permukaan berpasir halus / grainy / granular

APA YANG PERLU ANDA SEDIAKAN UNTUK MENEMPAH BUTTON BADGE DENGAN KAMI?

kaedah -1 : untuk yang pandai design

- hantar dalam file format yang glamour termasuk jpeg

- sebaiknya 300pixel/inch keatas

- mengikut spesifikasi gambar di bawah

 

lingkaran luar; putih: cutting guide

lingkaran tengah, merah: bleed guide

lingkaran dalam; grey : face guide

 

58mm

cutting guide : 70mm diameter

bleed guide  : 60mm diameter

face guide    : 57.5mm diameter

download 58mm template : Photoshop  Illustrator

 

44mm

cutting guide : 54mm diameter

bleed guide  : 45.5mm diameter

face guide    : 43.5mm diameter

download 44mm template : Photoshop  Illustrator

kaedah -2 : untuk yang tak tahu/malas nak design

- hantar jer gambar yang nak di buat

- buat bayaran untuk caj design

- kami akan hasilkan contoh dan hantar balik

- kalau anda setuju kami akan buat.

 

 

 

Our Price for Button Badges:

 

HARGA SIAP

 

44 mm pin badge classic  : RM 1.70/pc

 

44 mm pin badge matte   : RM 2.50/pc

 

58 mm pin badge classic  : RM 1.00/pc

 

58 mm pin badge matte   : RM 2.50/pc

 

 

 

Hakcipta Terpelihara

Tay Art & Trading2009-2017

Since 2009...hehe