[Home]

 

BUTTON BADGE
FLYERS
POSTERS
BILL BOOK
STICKER
CETAKAN FOTO
EMBROIDERY
PLASTIC ID CARD
BUSINESS CARD
BOOKLET
BUKU MENU
NOTE PAD
GREETING CARD
LARGE FORMAT
READY MADE
OFFLINE STORE

 

setakat ini kami terima

pembayaran melalui

564799106532

 

CIMB CLICK

1219 00011 78105

 

Alamat:

Tay Art & Trading

No 10 Jln 59/10

Tmn Koperasi Polis Fasa 2

68100 Kuala Lumpur

taytrading@yahoo.com

 

Tel: 03-61777791

Fax: 03-61851280

H/P: 013-3473840

whatsapp:011-16374089

 

Waktu Operasi

(offline)

Sabtu - Khamis

9.45 pagi - 11.45 malam

Jumaat

4.00 ptg - 11.45 malam

 

YM

 

 

ASSOCIATES

- stickerland -

 

 

CREDIT ADVERTISEMENT/

PENGHORMATAN

 

 

Ringkasan Cara

Pembelian

 

  - Email request

  - Tunggu reply

  - Payment

  - Delivery

  - maklumbalas/ refund

 

  [Polisi/kaedah] [Galeri/Contoh] [soalan lazim!] [Lokasi]

PRODUK - PRODUK LAIN

 

LIKE US ON FACEBOOK FOR MORE PRODUCT SAMPLE PICTURE

 

  

Jawapan kepada soalan anda >

 

Macam mana nak tempah  |   Kaedah pembayaran

Berapa harga pos  | kenapa harga walk in lain dengan online

Kenapa warna diterima lain

 

CLICK HERE TO TRACK YOUR PARCEL

 

BACA DULU ..... 

** Penting: semua produk kami boleh ditempah walaupun dalam kuantiti sedikit atau hanya satu unit sahaja!

Web store kami merupakan  web jualan yang menjalankan aktiviti jualan secara separa online. Ciri-ciri jualannya tidaklah canggih namun memudahkan para pembeli. Kami menyediakan produk yang bertaraf ekonomi kerana kami percaya tidak semua pengguna memerlukan produk " high end". Kalau tak takkan pasaraya Mydin laku kan hehehe..... Walaupun produk ekonomi, kami tidak langsung berkompromi dari segi kualiti...... ianya tetap seperti dinyatakan dalam spesifikasi produk yang diiklankan.... Dan yang paling penting, laman ini adalah salah satu "storefront" kami di mana kami mempunyai tradisional store di premis yang tetap. Ini berbeza dengan jualan online tulen yang wujud secara maya. MAKSUDNYA jika kami menipu atau anda tidak puas hati, anda tetap boleh datang ke kedai kami dan tendang kami ......Exaggerating jer... janganla tendang-tendang,.. selesaikan dengan cara baik kalau ada....... namun kami berusaha agar tiada kes camni...

ANYWAY......ENJOY SHOPPING

P/S: sila baca bahagian polisi dan kaedah untuk tujuan order/pembayaran/penghantaran

 

 
   

    price update : 25 Sept 2012

> Produk Islamic

   button   arm sleeve | baju muslimah kanak2

> printing

   flyers   |   kad bisnes   |  buku bil/invois  |

   booklet/product katalog  |  poster  |  sticker |

   plastic ID card cetakan foto

   banner / bunting |

 > Button Badge

   58mm  |   44 mm  | 32mm |

 > Embroidery / Sulaman

 

KAEDAH TEMPAHAN/BAYARAN/POLISI

Secara amnya semua tempahan akan melalui proses berikut, namun ada juga kes istimewa membabitkan custom made. Kaedahnya simple:

TEMPAHAN

  • Layari dan fahami produk yang nak dibeli

  • Contact melalui e mail atau YM : taytrading@yahoo.com  , kami jamin email akan di balas kalau kami masih hidup atau x terlupa password atau bukan dari customer yang kita blacklisted

  • Attachkan graphic/artwork jika berkenaan (format jpeg atau lain-lain)

  • Tunggu respon kami, biasanya dalam 1 ke 5 hari - penting untuk confirmkan stok availability dan harga serta no akaun kami untuk pembayaran; siapa urgent boleh call/sms 013-347 3840 dari 9 pagi - 2 petang

  • Bank in bayaran, emailkan slip atau tarikh, masa (hh:mm:ss) bayaran - maybank sahaja

  • Relaks dan tunggu barang sampai........

PEMBAYARAN

  • Maybank & CIMB sahaja, e-giro transfer, cash deposit juga boleh, yang penting ada slip

  • bank lain tunggu dulu yer.... tunggu kaya sket

PENGHANTARAN

  • Pos domestik ( kelebihan > murah )

  • Pos laju

  • Harga berdasarkan berat, so kalau belum bagitau kuantiti x perlu tanya kos pos

  • Amaran >  courier lain dan juga pos express tidak akan dilayan

  • Harga yang di quote di dalam email adalah harga pos + handling, bukan semata2 pos sahaja

  • Kami berhak solely menentukan harga pos memandangkan discrepancy akan berlaku disebabkan berat bungkusan adalah anggaran sahaja.

WARNA / HASIL PRINTING

  • Kami mengunakan printer yang berjenama Xerox, Konica Minolta, Hp Large format dengan spectrometer dan color sentiasa di calibrate. Toner , Ink dan material adalah original dan printer adalah first hand bukan recond, jadi hasilnya adalah printing industri standard

  • Color pada monitor anda tidak melambangkan color sebenar, ada berjenis2 monitor kat pasaran, lagi la kalau guna laptop, sila dapatkan color code di internet, dengan itu 90% color dapat ditepati

  • Always work dalam CMYK

  • Always assume color yang di print lebih gelap dari monitor kerana most people suka terangkan monitor supaya sedap tengok instead of terangkan ( lightkan) artwork masing2.

  • Part Warna/ Hasil printing ini tak applicable untuk designers kerana mereka ni dah otai dan faham bab kaler lari nih, penerangan ni untuk beginner sajer... Salute Otai

RETURN POLICY

  • Dinyatakan di keterangan produk

  • Kos hantar balik ditanggung pengguna

  • Duit dikembalikan setelah barang selamat diterima oleh kami dan product return policy disahkan dipatuhi

 

SOALAN LAZIM

Q: Adakah laman web ni betul-betul buat jualan

A: Ya, tanpa was was

 

Q: Apa jenis perniagaan utama/servis yang disediakan

A: Perniagaan kami secara traditional store adalah kedai jualan/servis komputer dan aksesori, khidmat networking, ekonomi instant printing, photostat dan perniagaan yang dijalankan secara separa online pula adalah seperti perkhidmatan cetak baju segera, sticker cutting, cetakan foto serta gambar passport,  bisneskad dan beberapa produk lain.

 

Q: Penghantaran jenis mana patut saya pilih

A: Terpulang, tapi jika anda berada di bandar utama, pos laju dan pos domestik hampir sama laju, so baik pilih pos domestik kerana lebih murah. Untuk item seperti bisnes kad dan flyers yang sket2, pos domestik pun takper, nak selamat bagi alamat ofis ker, kedai ker.....

 

Q: Kenapa ada produk link x boleh klik

A: Takder stok, produk description masih tak siap, iklan belum siap....  payah ooo nak detailkan satu-satu tapi kene buat gak agar bakal pembeli tahu sepenuhnya... lagi-lagi yang kene buat artwork iklan dia.. sabar yer...

 

Q: Untuk design, buat tak mender pirate atau curi idea orang lain

A: TAK !... untuk design ready made, kami hanya guna idea dari designer kami atau idea universal tanpa hak cipta........  kalo ada kebetulan aaaaa... dan design yang dihantar pelanggan.. liability atas pelanggan.. kami buat jer. Any coincident design.. please e-mail us.

 

Q: Bilakah digital print sesuai untuk anda berbanding offset ?

A:  1- Bila bilangannya sedikit. Simple logik.. mana lebih baik, cetak 250 helai untuk kegunaan sebanyak 250 helai dengan bayaran RM 90.00 atau cetak 1000 helai untuk kegunaan 250 pada harga RM 315.00.... bila agaknya lagi 750 helai akan digunakan?           2- Bila maklumat yang terdapat dalam flyers/ brochure adalah sentiasa berubah dan juga target audience sentiasa berubah. Untuk mencetak flyer/brochure yang general untuk semua situasi pula mungkin menunjukkan kekuatan kewangan perniagaan yang lemah atau mungkin dikatakan kedekut.... bayangkan brochure/pamplet tahun lepas digunakan.... mmmm.. Ingat.. maklumat seperti speaker, penaja, tarikh, tempat, tema, tajuk dll adalah dinamik..        3- Bila nak cepat.. kalo walk in setakat 250 helai tu kejap jer (sejam dua gak)... kalo pos lambat gak.....2-3 hari

 

Q: Apakah terma bayaran

A: Untuk online order,  100% payment upon order comfirmation, untuk yang pergi ke kedai kami dan buka order form, deposit dari 50% ke 70% bergantung kepada produk

 

Q: Mengapa harga online tidak sama dengan walk in

A: Memang tidak sama, kebanyakan WALK IN price lagi mahal. Ini kerana jika walk in kami terpaksa entertain customer secara langsung manakala bagi online customer pula kami boleh siapkan kerja di masa terluang kami. Bayangkan oleh kerana karenah tertentu printing poster online untuk 10 keping mungkin mengambil masa 10 minit tapi kadang2 menjadi satu jam untuk customer walk in. NAMUN bagi yang dah biasa dengan kita dan datang dengan ready mengikut requirement, harga leh KAWTIM hehe
 

Q: Konsep Taytrading adalam order sedikit / No MOQ...  adakah order banyak juga di layan

A: sudah tentu dan harganya juga jauh lebih murah

 

 

 

 

Hakcipta Terpelihara

Tay Art & Trading2009-2014

Since 2009 - 2014 !!!...hehe